S.O.S berichtje van Sisely HELP

Ooit sta ik er wel bij stil van hoe is het als er een gebouw in rook door brand staat en je er dan binnen bent en hoe het dan voelt. Zelf weet ik dat binnen kort hoe het is en voelt, mijn werkplek komt dit jaar nog in rook te staan door brand of dat gebeurt weet ik niet. We zijn er wel klaar voor in ieder geval, brandblusser hebben we bij de hand(heb hem even op de foto gezet de brandblusser die op onze afdeling hangt).

Af blijven is van Sisely.nl

Niet dat het afgebrand moet worden en wij ergens anders moeten gaan werken nee dat niet, ze doen dat om ons al vast voor te bereiden wanneer het wel nodig is b.v. als er brand uit breekt en we aan het werken zijn wat we dan moeten doen. Terwijl we aan het werken zijn gebeurt dat dit jaar nog dat we dan even stil staan, van het gebeurt echt.

Maak er zelf het beste van omdan de `vlucht route te volgen` om veilig en wel buiten te komen, ieder geval dit wil ik wel mee maken om vast te weten van hoe en wat. Angst zal er wel in zitten bij mij als het zover is, maar probeer zo kalm mogelijk te blijven ben benieuwd of dat gaat lukken op dat moment als ons gebouw in rook gaat en staat. Nep dan, maar het kan ook echt gebeuren ben daar wel elke dag bewust van op mijn werkplek.

Gewaarschuwd dat zijn we, we kunnen als het gebeurt niet zeggen van we wisten het niet (duidelijk hebben ze het aan ons verteld) dat het er dit jaar aan zit te komen een keer.

S.O.S berichtje verstuur ik dan wel van HELP HELP… of ik er dan bij stil sta om het te versturen ik denk van niet (ten eerste is het een brand oefening… en ten 2de is het niet echt), nee denk dat ik wel met andere dingen bezig ben van ik wil eruit eruit eruit krijg geen zuurstof.

Leerzaam vind ik het wel om dit ooit mee te maken, zo kan ik dan thuis zeggen van kijk als er ooit brand uit breekt en komt dan moet je dit of dat doen. Ik zeg maar zo (je bent nooit te oud om iets nieuws te leren), ik ga er gewoon voor.

Laat het gewoon over mij heen komen, en ik zie het wel hoe ik het ga ervaren zin erin dat heb ik zeker.Maar zal wel blij zijn als ik en iedereen van mijn werkplek veilig en wel buiten zijn.

Iets wat ik wel meteen doe wanneer ik in een gebouw ben van kijken waar de nood uitgangen zijn, zo deed ik dat ook op mijn werkplek toen ik daar voor de eerste keer kwam. Dus zelf weet ik waar de nood uitgang is, vind ik o zo belangrijk om te weten als ik ze nodig heb.

7 Responses to “S.O.S berichtje van Sisely HELP”

 1. lautje zegt:

  dat is een hele goede tip om meteen te kijken waar de nooduitgang is als je ergens binnenkomt, zeker in gebouwen en winkels waar je niet zo vaak komt. ik hoop het nooit mee te maken, dat ik ze zal moeten gaan zoeken en gebruiken, maar ik geloof wel, dat het een goede oefening voor jullie zal worden. in ieder geval veel succes daarmee.
  groetjes

 2. mijn kinderen hebben op hun school in texas ook regelmatig brandoefeningen, het alarm gaat dan af en dan gaan ze naar buiten toe.

  maar oefenen met rook is nog veel beter .. dan weet je wat je kunt verwachten en hoe je moet reageren als het wel echt is.

  wel goed hoor dat ze dat op je werk doen. iedereen zou zo””n test eens moeten krijgen.

  liefs manuela

 3. Annemarie zegt:

  Als er daadwerkelijk rook wordt gebruikt, dan gaat men goed vooruit met zulke oefeningen!
  Want bij mijn weten wordt er alleen maar ””droog”” geoefend!

 4. ♥ Inge ♥ zegt:

  Sinds ik zelf brand heb meegemaakt let ik altijd in nieuwe gebouwen op waar de nooduitgangen zijn.
  Goed dat er steeds oefeningen zijn….maar in praktijk is het meestal anders.
  Ik hoop werkelijk nooit meer iets van brand mee te maken!
  Fijn weekend verder!

 5. Tina zegt:

  Af en toe moeten die brandweeroefeningen. Ik vind het een goed iets. Zelf kijk ik, wanneer ik ergens binnen ben, ook vaak waar de nooduitgangen zijn. Je weet immers maar nooit.

 6. Bianca zegt:

  Goed hoor zo””n oefening en heel verstandig van je dat je altijd kijkt waar de nooduitgang is.
  Ik hoop dat het nu wel lukt een berichtje te plaatsen want vaak lukt het dus niet en krijg ik een foutmelding

  Groetjes
  Bianca

 7. Sally zegt:

  ja oefening baart kunst. Hopelijk hoef je je opgedane kennis nooit in praktijk te testen wel goed zo””n brandoefening.

Leave a Reply