Sisely is gestrand in CHINA

Geloofde mijn ogen niet toen ik onverwachts gestrand was in een ander land China. Een wereld van verschil merkte ik meteen, wat mij op viel was de taal en de cultuur en hoe de mensen gekleed waren.Mijn gevoel zei van ik ben in China, maar als ik zelf rond keek voelde het niet zo. Hoe graag ik het had willen hebben dat het waar was dat ik in China was, kwam daar heel vlug een einde aan. Zelf was ik op de Libelle zomer week, maar ik had het toch goed het gevoel van ik ben in China. Thema van Libelle zomer week is dit jaar China Town dus ik zat niet verkeerd.

Af blijven is van Sisely.nl

Alles was in die sfeer van China cultuur.Het heeft zo moeten zijn, dat ik de kans en de mogelijkheid heb gekregen om dit land van heel dicht bij mee hebben mogen mee maken. Dus ik ben er achter gekomen dat de landen zoals China ook naar Nederland komen…is voor mij alleen maar gunstig zou er anders nooit niet komen en nu dus wel, ging echt wereld voor mij open.

Even meer van wat ik zoal gedaan heb gehad op de Libelle zomer week, je gelooft het niet maar een drukte van jewelste met allemaal vrouwen en ook mannen liepen er rond langs de kraamtentjes die er stonden met van alles en nog wat zoals kleding,parfum,etenswaren men kon daar proeven,schoenen noem maar op.Als je het aan mij vraagt een gekke huis vond ik het… zei tegen mijzelf van 1 keer en nooit meer.Min puntje van dit was er zaten veel muggen, je liep er door heen of ze vlogen boven je hoofd, op letten was het.

Er gebeurde ook iets heel leuks voor mijzelf had daar niet opgerekend tijdens dat ik op de Libelle zomer week liep, liep ik binnen in een kraampje (je kon mee doen aan iets om te proberen of je de deur open kreeg) dacht dit moet ik doen zo gezegd zo gedaan. Mocht een sleutel uit een bakje halen… er lagen er meer… zo ik heb er een, liep naar de deur en deed de sleutel er in…Kan toch niet waar zijn dacht ik dus wel… de sleutel die paste, en naar dat ik draaide om de deur open te krijgen GING DIE TOCH OPEN…ik stond met mond vol tanden.

Vrouw die in dat tentje stond daar kreeg ik een briefje of ik even mijn naam en woonplaats in wilde vullen en kreeg ik ook nog een ander briefje naar dat het ingevuld had en dat weer terug gaf aan die vrouw las ik dat ander briefje er stond op van om half 5 is de prijs uitrijking.

Op dat moment stond ik er niet alleen voor… nee Lautje die was gezellig met mij mee, en ze vond het leuk voor mij.Naar gesjokt gesjokt kwamen uit bij de optreden tent daar traden artietsen op we bleven daar staan.Want we wisten dat daar de Nederlandse winnaares Joan Franka die voor Nederland mee doet aan de Eurosongfestival zou optreden, ik stond voor aan had mij telefoon bij de hand met camera en daar kwam ze en ze zong het liedje. En ik klik klik maakte een foto. Bijdeze kan ik zeggen deze foto van Joan Franka niet zo goed is gelukt sorry er voor.

Af blijven is van Sisely.nl

Zo en ik liep verder want het was bijna half 5 en wilde wel op tijd terug zijn voor de prijs uitrijking, eenmaal aan gekomen bij het kraamtentje waar ik die zelfde middag de deur open gekregen had ging ik zitten was er wel aan toe.Ik was de eerste en naderhand liep het vol met mensen die blijkbaar ook de deur open gekregen hadden. Half 5 trom geroffel zonder ik het wist zat ik tussen een van de winaars, moest ik naar voren komen ze noemde mijn woonplaats en naam en kreeg ik een envelop overhandigd met mijn prijs (wel te verstaan een Troostprijs) drong niet tot mijn door.

Toen iedereen begon te klappen voor mij drong het wel tot mijn door van wat heb ik een geluksdag.Naar dit liepen we zoetjes aan naar de uitgang om naar huis te gaan, en zo kwam er een eind aan deze dag in China genoten dat had ik zeker van de Chinese cultuur en omgeving al was het in Nederland op de Libelle zomer week.

Terug van weg geweest, en nu ben ik weer weg.

9 Responses to “Sisely is gestrand in CHINA”

 1. lautje zegt:

  toch was het een leuke dag, ondanks de vele mugjes, en nog gewonnen ook, groetjes

 2. Annemarie zegt:

  Maar wel een heel erg leuk China! :-)
  Lijkt me een leuke ervaring zo””n libelleweek.

 3. Inge zegt:

  Het was dus gezellig op de Libelle week….mij trokt het niet zo, thema China daar heb ik ook niks mee…Maar goed, jij vond het wel leuk en dat is het belangrijkste!
  Leuk dat je een winnaar was….maar wat heb je dan gewonnen??
  Fijne dag verder!

 4. Miranda zegt:

  Lijkt me superleuk moet ik toch ook maar eens een keertje doen. Wil het al zolang. Superleuk dat je gewonnen hebt! Wat was de prijs?

  Xxx Miranda

 5. Bianca zegt:

  Wat leuk dat je gewonnen hebt (en troostprijs is ook een prijs tenslotte) en zo””n fijne dag “in China” hebt gehad

  Groetjes
  Bianca

 6. Sally zegt:

  leuk zeg zo””n dagje.En nog een prijs gewonnen ook. Wat was het?
  Wel jammer v d muggen.

 7. 10y zegt:

  Wat leuk, in Chinese sferen en ook nog een prijs winnen :-)

 8. ik zou ook graag naar de libelle zomerweek gaan .. maar dat is helaas net iets te ver vanuit texas. ik ben wel lid van de libelle, gelukkig kan ik die hier wel ontvangen.

  ik hou ook niet van muggen en zeker niet van drukte .. maar ik denk dat ik volgend jaar of het jaar daarop toch eens een kijkje ga nemen op de zomerweek.

  ik ben in san francisco in china-town geweest en dat vond ik wel heeeel mooi en bijzonder. geen muggen daar maar wel een hete dag en ook veel drukte.

 9. Tamara zegt:

  hahaha ik dacht huh das ver weg hahaha maar het viel mee

  fijn dat jullie een leuke dag hebben gehad !!

  liefs Tamara

Leave a Reply